Tuesday, March 15, 2011

GENTING HIGHLANDS



kini kembali semula dengan entry yang baru....;D
emm...alhamdulillah , akhirrrrrnya dapat juga ke G.H bersama keluarga...hehe...syukur alhamdulillah..dapat juga tenangkan hati kat sana...
sampai je kat sana dengan hari yang hujan, kabus yang terlalu tebal ...memang bahaya sangat if sesiapa yang travel naik bas...
alhamdulillah perjalanan kami sekeluarga selamat..mana taknya  kalau tengok kete masing-masing sume penuh dengan toto,bantal , kain selimut...termasuk la dengan orang dalam kete tu sekali...


masa sampai je kat sana , siap set dalam mind tak nak tido nak jalannnnnnnn pastu nak mainnnnnnn semua yang ada...hehe...1st day sampai, juz tengok pemandangan G.H melalui tingkap je...  memeng cantik coz apartmen tingkat 20..memang boleh nampak cable car jalan, hotel-hotel n kabus ala-ala awan..^^






2nd day, naik cable car....first rasa takut coz agak tinggi la n panjang gak laluan cable car kt G.H banding dengan kat Langkawi..tapi pastu ok je..siap main kejar-kejar lagi dalam tu...hehe.. then kite orang jalan-jalan dalam first world..main game, tengok kasino n sesi bergambar kat kawasan-kawasan tu...sambil-sambil tu tengok pelancong arab yang cantik n kacak-kacak belaka.. petang kuar jalan-jalan kat outdoor game coz time tu da nak kul 6, da tak leh masuk da...












malam, masuk outdoor game ingatkan nak main game tapi hujan... so jalan-jalan tengok orang yang lalu lalang kat situ . pastu terus gerak gi jalan kat First World... jalan-jalan...tengok barang, parmainan indoor, n snow world...then take photo...;D












3rd day, pagi-pagi da keluar, coz tak sabar da nak main outdoor game n tak nak beratur panjang waktu nak main nanti...hehe..  emm tiket memang agak mahal ... mana tak nya adult's wif Mykad Rm 46...kalau takda Mykad atau tak bawak Rm 62.00 ..nasib bawakk...
masuk je dalam tu tiba-tiba je perasaan "takut + excited + jakun" bergabung jadi 1..hehehe..
tapi muka cepat-cepat main peranan tunjuk muka "cool" je..hahahaha...


first game, takdala mencabar sangat tapi agak terasa takut coz first game kan...
second terus gi cari Menara...perhhhh memang berdebar-debar biler dari bawah dongak tengok takat mana tinggi menara tu..isy tingginya...hati tak payah kata,berlumba-lumba dengan jantung nak tunjuk batapa lajunya dorang berdenyutt...hahaha...ok, time menara tu naik ok...muka senyum sambil pegang tangan adik.. biler sampai je kat atas beristighfar banyak kasi tenang sikit hati, then waktu turun je......ohoiiiiiiiiiiiiiiiiii(gaya jerit).....hahahaha terasa diri tertinggal lagi kat atas...hahahahaahaha...














3rd game try cari roller coster yang agak extrem n bahaya...walaupun diri ni penakut tapi tah la...sampai sini terus jadi berani habiss... tengok orang arab yang berketul-ketul badan pun sebelah mata je....hahaha bukan berani berlawan tapi kaki rasa macam da ready tuk pecutt...hehehe... ok, main r.c duk paling depan... coz nak tengok dianya track nanti...fuhhh masa main tu tak payah kata..terbang sume masalah, pastu dalam hati kena redha kalau Tuhan nak amik nyawa masa tu...haha.. waktu r.c berguling macam ulat gonggok kena 
geletek(tengah bayangkan)..huhu.. air mata keluar sendiri..haha..tudung pun tak payah kata la da hampir tiga suku dari kepala,nasib anak tudung ada kalau tak terbang rambut maggi ku...hahaha........^^
lepas je dari tu kepala da mula pening rasa macam nak keluarkan b.fast pagi tadi..


then try main perahu beeeeeesar sangat... game ni ala-ala buaian jugak.. tak bes sangat coz buaian ni juz macam tu je ..hmm try main buaian ni  yang ni plak ..terus ketatkan tali kasut n  swater kasi zip supaya takda orang yang boleh skodeng-skodeng...haha  n takut jadi camni  selipar , getah rambut sume bersepah jatuh.. pastu buaian tu terbang 45 darjah n waktu tu angin tak la kuat sangat...isy itu pun da rasa macam nak tercampak n kecut perut..... 


last game try main Go Kart plak... yang tak besnyer main ni kena tunggu 'Q' memang panjang n waktu tu kena ukur tinggi...yela mungkin orang tu takut kaki tak sampai nak tekan pedal minyak..haha.. hmm time ukur jongket sikit kaki kasi tipu sikit...hahaha...alhamdulillah lepass...
time nak lumba dengan pemandu-pemandu lain, kena pakai helmet n sit belt, pastu gosok sikit kete tu kasi power ...haha..tapi slek sikit enjin dia coz bunyi macam generator kat pasar malam tu....hahaha...
 hmm ..pusing-pusing dalam track tu sambil tunjuk gaya macho waktu ader abang kat situ tangkap gambar... hehe....
finally...berlari balek kat apartment tuk kejar masa balek seremban............. 



No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget