Monday, February 28, 2011

pertemuan & perpisahan

                      sob sob sob ... ;(
ari ni agak sediy sebab sorang lagi akak trainee da habis kt tmpat kiteorang ... so sume barang dia n tempat dia dulu skang da kosong...juz tinggal botol kosong dia n barang dia yang dia suh kiteorang recyclekan...huhu...sediynyer ..teringat sangat waktu dia ngan kiteorang dulu... 
hmm....
antaranya :

1. fesyan Hana Tajima dia...ari-ari boleh tengok gaya selendang dia yang bertukar-tukar tu...haha... kira terkejut gak la biler dia da ader followerz kat dalam ofis yang ala-ala Hana Tajima gak...hahaha..tu sume berjangkit kat dia la... 

2.resipe-resipi ala mat saleh dia tuu...haha... spagetthi bolognese,carbonara,puding caramel,n banyak la...tak terkira da haa...kiteorang pun ala-ala bajet la nak belajar,tiap kali gi Giant je saja wat tanya bahan-bahan barat dia tu(jgn marah(^,*)...

3.tiap kali ari jumaat , time lunch mesti muka kiteorang yang masuk agak lambat dari staf lain...hahaa bese la..ni la time kiteorang wat rancangan jalan-jalan cari makan...haha.. pastu hebohkan kat ofis...hahaha...

4.wat banner tuk sume yang kat ofis yang da ceburi bidang blogger ni.....

5.jualan kerepek (first customer taw !)second kak niza....
sejak join business ni slalu la kite orang dapat makan kerepek free...emmmm sedap dia tak terkata la... kira law baru stat makan tak sedar la kepek tu da habiss....huhuhuhu....
yang terbaru plak dia wat business lens.. so sape rasa nak cantik lebih tang mata bole la godek-godek blog ni www.imakacak.blogspot.com

6.nasihat-nasihat dia....uishh walaupun dia nampak macam ting tong ckit tapi nasiht dia sume leh pakai taw.... tengss taw akak ima.. banyak sangat da orang terhutang budi dengan akak..segala jasa n budi baik akak orang sentiasa ingat..moga Allah membalas segala jasa baik akak.. ;)

nak tunjuk la muka akak ni...

trenggggg...!!!(=.....=)
sopannnyerrr die....^_^

hmm... cukup la stakat ni j cite pasal akak ni..
entry yang baru try wat cite yang lagi bes...
insyaallah ...
(",

Friday, February 11, 2011

hmm.. skarang ni banyak yg kiter dengar berita tentang bunuh diri, dera anak, bunuh membunuh, dan bermacam jenis lagi yg membahayakan...ish3x dasyat betul manusia di akhir zaman ni kann ..?? perkara yang macam inilah yang patut diambil tindakan, n kalau di perhatikan polis,hakim, peguam sumenya bz2 belaka..almaklumla sibuk menguruskan kes-kes yang tak sepatutnya berlaku di akhir zaman ni.. tp, perkara2 mcm ni boleh kita elakkan dengan kesedaran dalam diri sendiri..haa.. ni la topic yang akan saya bentangkan cara nak hadapi masalah ..sebenarnya puncanya berlaku perkara mcam ni adalah dari tekanan perasaan yang tak dapat di kontrol lagi..emm ayat pendeknya stress..hehe...hmm, kebiasaanyerr orang yang mengalami tentunya ader masalah, terlalu kuat berfikir, mudah kecewa, terlalu merendahkan diri n kurangnyerr konfidem dalam diri..so kesannyerr orang macam ni memang agak pendiam, kurang berkawan n 1 lagi kesannyer biler wajah kiter bertukar jadi macam ni

                                                    hahaha..ni kira da tahap kritikal..;D


haa macam ni la kalau da tahap kritikal tak pandai kontrol stress..


so, kita kena pandai kontrol segala masalah n apa sahaja kaitan yang akan mengundang kedatangan stress..
antaranya SENYUMM..(refer entri yang lepas)hehe..

1.SENYUM
bole senyum gaya g ni..
                                                                           haha..;D
2. g ke tempat lain

3. cerita pada orang yang boleh dipercayai

4. brtindak menggunakan akal

5. sabar

6. banyakkan membaca Al-Quran :)

7. berzikir

8. fikirkan setiap perkara yang berlaku ader hikmahnya

ini la kesannye kalau mengikut 5 tips di atas :

                                                say cheeeese...
 haa baru la hidup kita akan sentiasa sihat n ceria..;)
harap semua yang membaca dapat memahami n follow tips ni..;))

Tuesday, February 8, 2011

Lirik Senyum – Malique & Najwa


Senyum senyum senyum
Senyum senyum
Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum

Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit


Chorus
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih
mahu cubit
Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubi
t
Ulang Verse
Ulang Chorus
Ulang Verse

Senyum :)



There was an error in this gadget